top of page

Spuitgieten

Kunststof & Machinale producten - Van schroef tot deksel!
Introduction
Equipment
Products
Group 59.png

Spuitgieten

Introductie

Masterpiece Technologies B.V. is een leverancier van wereldklasse op het gebied van geavanceerde kunststof spuitgietproducten.
Spuitgieten is een fabricageproces voor het produceren van onderdelen in grote volumes. Het wordt meestal gebruikt in massaproductieprocessen waarbij hetzelfde onderdeel duizenden of zelfs miljoenen keren achter elkaar wordt gemaakt.

We bieden een complete productieoplossing die elk aspect van de verificatie van grondstoffen, het maken van gereedschappen, de fabricage van onderdelen, afwerking en eindinspectie dekt.

Ons team van productie-experts zet zich in om u professionele ondersteuning van het hoogste niveau te bieden, ongeacht de omvang of complexiteit van uw project.

Introduction

About


Masterpiece Technologies biedt complete en volledige oplossingen aan voor hoog -kwaliteit RIM polyurethaan en kunststof onderdelen, hoge precisie afgewerkte onderdelen, samenbouw en volledig gebruiksklare projecten.

Masterpiece Technologies is gespecialiseerd in kant-en-klare projecten die mechanische onderdelen, optische elementen, kunststof onderdelen, elektronica en bedrading integreren. We maken gebruik van geavanceerde afwerkingsapparatuur waaronder 5-assige machines en werktafels tot wel 6 meter lang.

We ondersteunen onze klanten vanaf de beginstadia van hun projecten met behulp van ontwerp, onderzoek en ontwikkeling, functionele prototypes, eerste producties en serieproductie.ISO 9001:2015, AS9100, en ISO13485 gecertificeerd.


Wij werken binnen 3 hoofdsegmenten:


Luchtvaart: we vervaardigen componenten voor commerciële luchtvaart (Boeing 737, 747 en 767) en specifiek voor het bouwen van Boeing business jets. Ombouwen van passagiers vliegtuigen naar transportconfiguraties is een complex project met nood voor binnenshuis bouwkundige ontwikkeling, inclusief analyses en proof of concept, om de nodige licenties voor luchtvaart autoriteiten te bekomen.


Masterpiece Technologies modificeert al een variëteit aan vliegtuigmodellen over de jaren heen.


Medische apparatuur: we bevoorraden de markt-leidende leveranciers van medische apparatuur met afscherming en componenten voor ultrasone scanners, CT-scanners, MRI-toestellen en meer. Dankzij onze wijde mechanische kennis en verschillende productielijnen zijn we in staat om gereedschap te ontwerpen, produceren en samenbouwen van apparatuur en dat alles volledig binnenshuis.


We zijn betrokken bij een aantal van de meest ambitieuze projecten in de medische apparatuur-sector en klaar voor gelijke uitdagingen.


Industriële producten vervaardigd uit kunststoffen, mechanische componenten en covers voor 3d-printers, bankautomaten en bedieningscabines voor industrieel printen.


Spuitgiet-afdelingen:

 • Polyurethaan-onderdelen met behulp van RIM


 • Thermoplastisch spuitgieten


 • Afwerking


 • Malontwerp en -productie


 • Ontwerp en engineering


 • Functionele prototypes


 • Verven en coating


 • Montage


 • Projectmanagement en sourcing


 • Kwaliteitscontrole

Wat kunt u van Masterpiece Technologies verwachten?


Uitgebreide oplossingen


We zijn in staat om complexe projecten te combineren en uit te voeren met gebruik van verschillende technologieën. We werken alles binnenshuis af, van de kleinste componenten tot de grootste afschermingen.


Verschillende binnenshuis productiemogelijkheden


Binnenshuis hebben we RIM-technologie, een PU-spuitgietafdeling, een spuitgiet-site en uitgebreide CNC-machinemogelijkheden, samen met de ondersteuning van R&D en volledige montagelijnen. Dit betekent dat we uitzonderlijk geschikt zijn om gelijktijdig verschillende eisen voor meerdere klanten te ondersteunen.


Expertise


Het Masterpiece Technologies-team heeft uitgebreide expertise en technische kennis die door de jaren heen werd ontwikkeld en verfijnd. Onze ervaren ingenieurs zijn beschikbaar om u te ondersteunen in elk stadium van uw productontwikkeling.


Flexibiliteit


Masterpiece Technologies heeft de mogelijkheid om gaandeweg aanpassingen te maken, met behulp van verschillende productietechnologieën, om nauwkeurig te reageren op de behoeften van de klant in verschillende aspecten, zoals engineering, project management, beschikbaarheid, tijdige oplevering en meer.
Snelle response en levertijd.


Competitieve prijzen.


Onze multi-technologische capaciteiten zorgen voor een sterke optimalisatie van de productie; dit vermindert de kosten en biedt de beste productkwaliteit.


De hoge standaarden van kwaliteitsgarantie

Technologieën


Polyurethaan Reaction Injection Molding werd ontwikkeld eind jaren '60. Sindsdien is de technologie sterk geëvolueerd, doordat meer en meer productontwerpers en producenten leerden over de unieke mogelijkheden en voordelen van RIM voor een oneindige reeks verschillende toepassingen.

De universele fysische eigenschappen van polyurethaan RIM-onderdelen zijn hoge sterkte en een laag gewicht. Het is raadzaam om RIM niet te zien als een vloeistof met specifieke eigenschappen, maar als een proces geschikt voor het bieden van een ruime waaier aan eigenschappen.


Zoals de naam aangeeft, maakt het het RIM-proces gebruik van polyurethaan om gevormde onderdelen te vervaardigen. Het polyurethaan begint als 2 vloeibare componenten, in vergelijking met de pellet-vorm die meeste thermoplastische kunstoffen aannemen. Deze twee componenten, een isocyanaat en een polyol, zijn ontwikkeld in 2 varianten. Deze worden vaak polyurethane systemen genoemd. Afhankelijk van hoe het polyurethaan RIM-systeem is geformuleerd, kunnen de vervaardigde onderdelen zowel schuim als solide zijn, of variëren van flexibel tot zeer stevig en stug.


Hierdoor zijn de mogelijkheden van het polyurethaan RIM-proces nagenoeg eindeloos, van extreme flexibele schuimkernonderdelen tot solide harde stukken. De dichtheid van het vervaardigde onderdeel kan sterk variëren van 0,2 tot 1,6.


Spuitgieten is een productieproces om onderdelen in grote hoeveelheden te produceren. Het wordt meestal gebruikt in massaproductieprocessen, waar hetzelfde onderdeel duizenden of zelfs miljoenen keren na elkaar wordt geproduceerd.


De mal bestaat uit 2 delen: de injectiemal (A-plaat) en de uitwerpmal (B-plaat). De componenten worden ook vormplaat en uitwerpplaat genoemd. Kunststofvloeistof komt door de opening in de injectiemal.


Reaction Injection Molding (RIM) vergelijkbaar, het enige verschil is dat de thermisch hardende polymeren worden gebruikt. Deze vereisen uitharding in de mal.


De twee delen van het polymeer worden met elkaar vermengd, gebruikelijk gebeurt dit door deze onder hoge druk in een “impinging mixer” te injecteren. Vervolgens wordt het mengsel onder lage druk in een mal geïnjecteerd. Het mengsel blijft lang genoeg in de mal zodat het kan uitzetten en uitharden. Wanneer versterkingsmiddelen worden toegevoegd aan het mengsel, is het proces bekend als Reinforced Reaction Injection Molding (RRIM). Gebruikelijke versterkingscomponenten zijn glas, vezels en mica.


RIM kan sterke, flexibele en lichte onderdelen produceren die makkelijk te beschilderen zijn. Het heeft ook het voordeel van een korte cyclustijd in vergelijking met typische vacuüm gegoten materialen.


Het twee componenten-mengsel die in de mal wordt geïnjecteerd, heeft een veel lagere viscositeit dan gesmolten thermoplastische polymeren, waardoor grote, lichte en dunwandige onderdelen succesvol met RIM vervaardigd kunnen worden. Het dunnere mengsel heeft ook een kleinere klemkracht nodig met lichter gereedschap, wat uiteindelijk lagere investeringskosten tot gevolg heeft.

Een ander voordeel van RIM-vervaardigd schuim is, dat er een wand van hoge dichtheid (harde schil) gevormd kan worden rond een kern van lage dichtheid (schuim).


Producten

Reaction Injection Molding R.I.M.

Stijve Polyurethane

Wij produceren polyurethaan-onderdelen in verschillende afmetingen vanaf 3 mm dik. Onderdelen van maximum 45 kg kunnen middels injectie gemaakt worden. De technologie is ideaal voor het vormen van complexe geometrieën, nauwe tolerantie-eisen en fijne cosmetische details. Onderdelen kunnen vervaardigd worden uit geschuimde of ongeschuimde materialmen, inclusief het voorzien van schroefdraad, spuitverven en hoge afwerkingsgraad.

Mallen

We bieden ook de afwerking van aluminium mallen aan voor het produceren van grote series. We hebben alle CNC-afwerking binnenshuis voor zowel kleine als grote mallen. Alle malen zijn voorzien van warmwaterkanalen en injectiesystemen.

Materialen

 • Compacte polyurethaan: niet-schuimend 1100kg/m³

 • Compacte polyurethaan: schuim 700 kg/m³

 • Minimale materiaaldikte 3mm

 • Snelle cyclus

 • Proceskwaliteit vergelijkbaar met ABS

 • Zelfblussend: UL 94-V0 of UL 94-5V

 • Hoge structurele sterkte door lamell-structuur.


Voor industrieel gereedschap. We bieden snelle en complete oplossingen voor hoog-kwalitatieve polyurethaan en kunststof onderdelen, vervaardigd met economisch geprijsde mallen voor medium- en grootschaalse productie.

RIM polyurethane onderdelen voor medische apparatuur

Matig geprijsde tools die economisch zijn voor kleine productievolumes en grote onderdelen voor medische apparatuur. Voldoen aan kwaliteitenmanagement ISO13485 R.

RIM en Thermoplastische afscherming voor cosmetische karren

Masterpiece Technologies is niet beperkt to enkel RIM-polyurethaan. We bieden ook een ruim aanbod aan andere kunststof onderdelen aan, zoals spuitgieten, silicoongieten en nog veel meer.

Dit alles om onze klanten van de meest kwaliteitsvolle en kostenefficiënte oplossing te kunnen voorzien, afhankelijk van hun behoeften en budget. Bijvoorbeeld: ABS, PC, ABS, PP, POM en ULTEM flexibele onderdelen vervaardigd uit TPU, TPE en silicoon.

Behuizingen voor medische toepassingen

Dunwandige kunststof omkastingen uit verschillende materialen en vervaardigd met verschillende technologieën voor gevormde onderdelen van hoge kwaliteit.

Afwerkingen Afdeling Masterpiece Technologies beschikt over 54 CNC machining centres.

 • 5-assige CNC machines met werktafels tot 6 meter lang.

 • Frees- en draaimachines.

 • Slijpinstallaties

 • Engineering

 • CMM: Coordiated Measurement Machines voor de kwaliteitscontrole


Hoog Niveau Montage Afdeling

Masterpiece Technologies is gespecialiseerd in hoge nauwkeurigheid en volledig kant-en-klare projectoplossingen. Wij ondersteunen onze klanten gedurende de volledige ontwikkelingscyclus van prototypes tot massaproductie.

Functionele prototypes

We produceren functionele prototypes en kleine productieseries vervaardigd uit verschillende materialen zoals ABS en PC. Wij verzekeren ons ervan dat al onze producten voldoen aan de UL94-V0 standaard voor medische apparatuur. We leveren hoge kwaliteit op korte levertermijn.

Kwaliteitsgarantie

Kwaliteit is de bouwsteen van onze afwerkingsprocessen! Wij wijden ons toe op het produceren van de meest kwaliteitsvolle producten voor onze klanten.


Standaard-certificaties: ISO9001, Ruimtevaart AS9100 en medisch ISO 13485.

Onze kwaliteitsgarantieafdeling bestaat uit inspecteurs die zowel tussentijdse inspecties als finale-inspecties uitvoeren met gebruik van CMM-machines.


Diensten


U hebt een geweldig idee, en de volgende stap is het ontwikkelen van een prototype en verdere productie. Masterpiece Technologies biedt complete oplossingen voor al uw behoeften die u naar succes leiden. Onze diepgaande ervaring met bedrijven uit verschillende markten stelt ons in staat om u stap voor stap te begeleiden tot het verkrijgen van een perfect product.


We helpen u bij het creëren en afwerken van het best mogelijke product! Dit heeft ook invloed op het tijdstip dat u uw product op de markt kunt brengen, en versnelt dit proces.


BOUWEN VAN FUNCTIONELE PROTOTYPES

 • Wij kunnen binnen zeer korte tijd functionele prototypes leveren.

 • Wij maken producten van verschillende soorten kunststof en metaal, zoals ABS, pc, aluminium en meer.

 • Voor medische producten leveren we ABS-kunststof die is goedgekeurd volgens de UL-94 V-0 ontvlambaarheidsnorm voor medische apparaten.

 • Complete assemblage van productprototypes is mogelijk.

 • We kunnen kleine series leveren voor bruikbaarheids- en functionaliteitstesten, veiligheidstesten, klinische testen en meer.


MASSAPRODUCTIE


 • Hogedruk-spuitgieten van kunststof onderdelen.

 • Spuitgieten onder lage druk van kleine en grote polyurethaan onderdelen.

 • Uiterst nauwkeurige CNC-bewerking.

 • Elektromechanische montage en integratie.


VOLLEDIG KANT EN KLARE OPLOSSINGEN


FUNCTIONELE PROTOTYPES & 3D PRINTS


MONTAGES


Wij bieden onze klanten een geavanceerde assemblageafdeling waar systemen en subsystemen ontwerp- en productieprojecten worden uitgevoerd volgens de eisen van de klant.


De assemblages kunnen worden gemaakt in een kant-en-klaar formaat, inclusief integratie van subsystemen in grotere technologische systemen. We bieden assemblagediensten voor de verschillende systemen die we in onze fabriek produceren.Technical Data

Waarom RIM?

Bij het zoeken naar de meest efficiënte en kosteneffectieve optie, helpt Masterpiece Technologies u kansen voor succes te ontdekken, alsook ondersteuning met uw ontwerpconcept om aan de procesbehoeften te voldoen.

RIM-geproduceerd polyurethaan heeft de beste sterkte-gewichtsverhouding.


Hier zijn enkele van de voordelen van R.I.M. heeft ten opzichte van andere technologieën:

GEGOTEN URETHAAN

 • RIM heeft een lange levensduur van de matrijs.

 • RIM heeft aanzienlijk lagere kosten.

 • RIM produceert sterkere onderdelen.

STRUCTUREEL SCHUIM

 • RIM heeft lagere gereedschapskosten.

 • RIM vereist lagere productievolumes.

 • RIM kan een geweldige manier zijn om het gekende uiterlijk van gegoten onderdelen te bereiken, zonder de hoge gereedschapskosten of volumes die nodig zijn voor typische structurele schuimonderdelen.

SAMENGESTELDE MATERIALEN

 • RIM heeft lagere eenheidskosten.

 • RIM levert is milieuvriendelijker.

 • RIM heeft dezelfde voordelen als glasvezel om zeer grote onderdelen te produceren, maar dit tegen lagere kosten.

METALEN PLATEN

 • Metalen platen vereisen een hogere ontwerpcomplexiteit.

 • RIM heeft lichtere onderdelen.

 • Metalen platen zijn een zeer goedkope optie voor de productie van onderdelen, hier is er wel heel wat minder vrijheid in het ontwerpproces alsook meer onderdelen en kosten bij de eindmontage en verschillen in materiaaleigenschappen.Veelgestelde VragenWanneer kunnen we Reaction Injection Moulding toepassen?

 • Grote en middelgrote afschermingen.

 • Lage jaarlijkse productie volumes.

 • Complexe geometrieën met kleine details en hoge toleranties.

 • Creatieve ontwerpflexibiliteit bij onderdelen met ongelijkmatige wanddiktes.

 • Grote en lichtgewicht onderdelen met excellent uiterlijk en coating.

 • Chemisch resistent.

Wat zijn de voordelen van RIM?

 • Lage gereedschapskosten, wat economisch is voor kleine productievolumes en grote onderdelen.

 • Eenvoudig aan te passen mallen. Economische opstelling voor kleine serie productie.

 • Zeer geschikt voor “Just In Time”-leveringen voor zeer kleine hoeveelheden.

 • Ontwerpers hebben een ruim aantal creatieve mogelijkheden.

 • Zeer goede sterkte-gewicht verhouding.

 • Zelfblussende eigenschappen welke voldoen aan de UL94-V0 of UL94-5V norm.


Welke materialen worden meest gebruikt?


 • Star en solide polyurethaan met een dichtheid van 1100kg/m³- wanddikte kan variëren van 8 tot 3mm

 • Stug schuim: een schuimcomponent creëert een dense wand rondom een microcellulaire kern met lage densiteit.

De wand geeft het onderdeel stijfheid en duurzaamheid terwijl de kern een dichtheid heeft van slechts 700kg/m³. Wanddikte kan variëren van 30 tot 9 mm.

Products

Products

For more information about our technology solutions and products, we invite you to contact us.

bottom of page